Sayfalar

10 Mart 2022 Perşembe

Doğaya Kulak Ver!

 Bir süredir ilgilendiğim tek şey doğa, bu ilginin esintisi elbet yıllar öncesine dayanıyor. Duygulara olan samimiyetim bir ölçüde erimekte ve bilumum diğer her şey bir tarafta doğa bir tarafta. Adeta doğada var olan, uğraşı burada olan ve başka yere asla kıpırdamayan bir ağaç gibi sadece yüzüm ona dönük.

Doğa sizi zihninizde çıkış yoluna sürükler. İçinizde barındırdığınız negatif düşünceleri öldürür ve üzerinde durmamanızı sağlar. Sizi dinginliğe davet eder. Doğa demek sadece ağaçlar ve otlardan ibaret değildir. Ağaçların hışırtıları, kuşların cıvıltısı, cırcır böceklerinin tatlı kulak tırmalayıcı sesleri, toprakta bir hışımla çalışan karıncaların hareketleri, kulak verirseniz doğa size her zaman fısıldar. Ruhunuzu yoğurur. Bu fısıldayışı bulabilmek sizin elinizde.













*Bazen bazı düşünceleriniz diğerlerine çok ağır bastığında uğraş duyduğunuz, ilgilendiğiniz durum bunu şekillendirebiliyor. Var olan tüm duygularımı açmam ve duygulara dair düşüncelerimi söylemem bir hayli zor ve konusu da epey uzun. Konuya dair düşüncelerimi sadece bu yazı ile sonlandırıyorum.*

1 yorum:

  1. Bu derece betimlediğine göre buldun sanırım, ne mutlu sana.

    YanıtlaSil